Bublanina s jahodami (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Dnes som dostala chuť na bublaninu, lebo som kúpila pekné jahody,veľký výber ovocia ešte nie je. Vybrala som mamine recepty, kde ju mám uchovanú a potom som išla na postup, dľa ktorého piekla p.Magálová. Zistila som, že máme rovnaké recepty, ktoré si mamy aj vtedy vymieňali, keď nebola "varecha". Takže žiadne plagiátorstvo!

45 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z vaječných bielkov vyšľaháme sneh. Žltky s cukrom šľaháme elektrickým šľahačom a po ich vyšľahaní veľmi pomaly pridávame olej /tak ako keď robíme majonézu/. Potom pridávame po troche vodu. Šľaháme minimálne 15 minút. DODRŽTE čas šľahania a bublanina sa vám odvďačí krásnou výškou !
  2. Potom RUČNE vmiešame sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme na vopred vymastený a múkou vysypaný pekáč a dáme do rúry na 5 minút predpiecť pri 180 st.C. Zatiaľ si pokrájame umyté a odlístkované jahody na kocky. Vyberieme z rúry a poukladáme jahody. Dopečieme cca 40 minút pri tej istej teplote. Predpečenie je dôležité preto, aby nám jahody nepadli na dno.
  3. Rada NAVYŠE: do bublaniny môžeme použiť akékoľvek sezónne ovocie čerešne, ríbezľe, maliny, černice alebo aj zmes lesného ovocia, dokonca je výborná aj s čučoriedkami.