Bulgur
Bryndzový bulgur s jablkami a karamelovými gaštanmi (videorecept)
Autor receptu: sons
Tento netradičný sladký recept z bulguru vás určite zaujme natoľko, že ho budete chcieť vyskúšať a pripraviť s nami.
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca nalejeme vodu, vsypeme bulgur a uvaríme. Uvarený bulgur scedíme, pridáme k nemu bryndzu, nasekanú mätu, premiešame.
- Na panvici necháme skaramelizovať cukor. Ku karamelu opatrne prilejeme smotanu, varíme a miešame, kým sa karamel v smotane nerozpustí. Potom pridáme uvarené gaštany, zjemníme maslom a premiešame.
- Na druhú panvicu dáme maslo, pridáme jablká nakrájané na malé kocky a podusíme. K mäkkým jablkám pridáme maslo a mletú škoricu.
- Na tanier naservírujeme bulgur, na vrch dáme podusené jablká a dozdobíme karamelovo-gaštanovou zmesou.