Bulgur

Bryndzový bulgur s jablkami a karamelovými gaštanmi (videorecept)

Autor receptu: sons

Tento netradičný sladký recept z bulguru vás určite zaujme natoľko, že ho budete chcieť vyskúšať a pripraviť s nami.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca nalejeme vodu, vsypeme bulgur a uvaríme. Uvarený bulgur scedíme, pridáme k nemu bryndzu, nasekanú mätu, premiešame.
  2. Na panvici necháme skaramelizovať cukor. Ku karamelu opatrne prilejeme smotanu, varíme a miešame, kým sa karamel v smotane nerozpustí. Potom pridáme uvarené gaštany, zjemníme maslom a premiešame.
  3. Na druhú panvicu dáme maslo, pridáme jablká nakrájané na malé kocky a podusíme. K mäkkým jablkám pridáme maslo a mletú škoricu.
  4. Na tanier naservírujeme bulgur, na vrch dáme podusené jablká a dozdobíme karamelovo-gaštanovou zmesou.