Bryndzovo - smotanový krém (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Mali sme chuť na ľahkú a rýchlu večeru. Vymiešala som nátierku z bryndze a smotanového krému s paprikou, soľou, horčicou a okorenila som ju celou rascou. Vznikol jemný krém lahodnej chuti, ktorý som vidličkou naniesla na čerstvé domáce pečivo a dobre padol k tomu pohár studeného mlieka.
1 dávka porcia |
15 minút príprava |
Postup
- Pripravila som si potrebné suroviny.
- Očistenú cibuľu som pokrájala na kocky.
- Do misy som dala bryndzu a pokrájanú cibuľu a bryndzu.
- Pridala som smotanový krém,...
- ... sladkú mletú červenú papriku,...
- ...celú rascu,...
- ...horčicu a
- a celé som dobre vymiešala až vznikol hladký krém.
- Hotovú nátierku som naniesla vidličkou na čerstvo upečené pečivo a podávala som ju s pohárom studeného mlieka. Hodí sa na jednohubky, aj na plnenie paštičiek, do plnených vajec, možno ňou plniť rôznu zeleninu, syrové kornútiky a iné. Túto nátierku možno ešte zjemniť pridaním sladkej smotany a vyšľahať na jemnú penu