Bryndzovo - smotanový krém (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Mali sme chuť na ľahkú a rýchlu večeru. Vymiešala som nátierku z bryndze a smotanového krému s paprikou, soľou, horčicou a okorenila som ju celou rascou. Vznikol jemný krém lahodnej chuti, ktorý som vidličkou naniesla na čerstvé domáce pečivo a dobre padol k tomu pohár studeného mlieka.

1 dávka
porcia
15 minút
príprava

Postup

  1. Pripravila som si potrebné suroviny.
  2. Očistenú cibuľu som pokrájala na kocky.
  3. Do misy som dala bryndzu a pokrájanú cibuľu a bryndzu.
  4. Pridala som smotanový krém,...
  5. ... sladkú mletú červenú papriku,...
  6. ...celú rascu,...
  7. ...horčicu a
  8. a celé som dobre vymiešala až vznikol hladký krém.
  9. Hotovú nátierku som naniesla vidličkou na čerstvo upečené pečivo a podávala som ju s pohárom studeného mlieka. Hodí sa na jednohubky, aj na plnenie paštičiek, do plnených vajec, možno ňou plniť rôznu zeleninu, syrové kornútiky a iné. Túto nátierku možno ešte zjemniť pridaním sladkej smotany a vyšľahať na jemnú penu