Bryndzové pirohy
	        Autor receptu: jezibabka1
	         
	        
	        Je veľa receptov na pirohy, dnes vám ponúkam tie, čo robím ja.
Postup
- zemiaky uvarené v šupke očistíme a prepasírujeme (alebo postrúhame na jemnom strúhadle), pridáme vajíčko, soľ a toľko múky, aby sme dostali jemné, mäkké cesto, ktoré sa nelepí. Necháme odpočinúť
 - na náplň si uvaríme obielené a pokrájané zemiaky, scedíme, pridáme maslo, mlieko, bryndzu, kôpor a vymiešame na kašu. (soľ pridáme podľa potreby)
 - na pomúčenej doske si cesto rozdelíme na 4časti, každú časť rozvaľkáme, povykrajujeme kolieska, do stredu dáme náplň, okraje stlačíme a hádžeme do vriacej posolenej vody. Keď vyplávu na "hladinu" dierkovanou lyžicou ich prenesieme do misy polejeme rozškvarenou slaninkou
 - podávame s kyslou smotanou