Bryndzové halušky

Autor receptu: lenka1503

Halušky sú taká slovenská klasika a predsa je veľa receptov. Priznávam, že ja ich robím aj bez zemiakov, keď som lenivá :)

Postup

  1. Surové zemiaky očistíme a nastrúhame na strúhadle. Netreba zliať z nich vodu. pridáme soľ, vajíčko a polohrubú múku. Množstvo múky neudávam, čo to pýta toľko treba. Cesto má byť polotuhé, jemné a trochu lepivé cesto. Cesto pretláčame cez haluškovač do vriacej osolenej vody. (ja nemám haluškovač tak cez lopárik. Síce nie sú také pekné tie halušky ale sú jedlé :) ). Slaninku pokrájame na kocky a opražíme na suchej panvici. Smotanu zmiešame s bryndzou. Uvarené halušky zlejeme ale neochladzujeme. Ešte horúce pojeme bryndzovou-smotanovou omáčkou. Podávame s opečenou slaninkou a s nadrobno pokrájanou lahôdkovou cibuľkou .