Bryndzové halušky

Autor receptu: roberto22

Jednoduché , lacné , sýte a hlavne veľmi chutné jedlo :D.Nastrúhame si 4ks zemiakov pridáme čajovú lyžičku soli a dosýpame polohrubou múkou až kým nám v ceste nezostane stáť varecha.Nakrájame si údenú slaninku a na malinkom ohni pražíme kým nieje pekne červená.Bryndzu si rozmiešame s kyslou smotanou.Cesto pretláčame pomocou sitka na halušky do vriacej posolenej vody , keď nám vyplávajú sú hotové.Halušky po vybratí neoplachujeme ešte na horúce dáme bryndzu a slaninku.Dobrú chuť.

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. nastrúhame si zemiaky pridáme soľ
  2. Pridávame múku kým nám v ceste neostane stáť varecha
  3. Nakrájame si údenú slaninku a na miernom ohni pomaličky pražíme do červena
  4. Bryndzu si zmiešame s kyslou smotanou