Bryndzové halušky

Bryndzové halušky (fotorecept)

Autor receptu: roberto22

Jednoduché, lacné, sýte a hlavne veľmi chutné jedlo.

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nastrúhame si 4 ks očistených zemiakov, pridáme čajovú lyžičku soli.
  2. Pridávame múku, až kým v ceste nezostane stáť varecha.
  3. Nakrájame si údenú slaninku a na miernom ohni pomaličky pražíme do červena.
  4. Bryndzu rozmiešame s kyslou smotanou.
  5. Cesto pretláčame pomocou sitka na halušky do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú navrch, sú hotové. Halušky scedíme, po vybratí neoplachujeme.
  6. Na horúce halušky hneď dáme bryndzu a slaninku. Dobrú chuť.