Bryndzové halušky z Liptova (fotorecept)
Autor receptu: egreska
...alebo po liptovsky džgance ..
Postup
- Najprv si nachystam všetko ,čo potrebujem: dam rozpražit kusok masla
- 1 švábku (zemiak) nakrajam na male kocočky a uvarím ,necham vo vode.
- Slaninku si nakrajame a vyškavríme .žiadna anglicka alebo oravska- ak chcete aby halušky boli dobre ,tak musí byt dobra aj slaninka a to mastná,domaca..
- Bryndzu mam zamrazenu domacu ,robenú v máji..pripravena v mise.
- Zvyšne zemiaky nastruhame ,pridame sol,vajičko a tolko muky aby cesto bolo polotuhe,radšej hustejšie ako redšie.
- Cesto je hotové.
- Nahádžeme cez haluškar do vriacej osolenej vody.
- K haluškam vylejem aj ten uvarený zemiak.
- Sitkom ich povyberame do misy (halušky nepreplachujem! ),vodu z nich zatial nevylievajte. Premiešame s bryndzou,ochutíme solou ak treba a zriedime troškou vody z halušiek.
- V mise ozdobíme pažítkou,škvarkami (bez masti) a polejeme maslom. A nesmie chybat kyslé mlieko. Brú chuť !!!