Bryndzové halušky (fotorecept)
Autor receptu: taxitaxi
U nás doma je to v sobotu obedová "klasika".
Postup
- Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Ja som ich nakrájal na menšie kocky a rozmixoval v malom robote.
- Možno sa bude zdať uvedené množstvo slaniny veľa, ale verte, že nie....
- Nakrájal som ju na kocky / každý na akú veľkosť chcete / a potom som ju už iba vypekal...
- Po vypečení uvedeného množstva slaniny ostalo toto......
- Zemiaky zmiešame s polohrubou múkou a posolíme.
- Keď nám už zovrela voda, tak cez túto pomôcku / špecle / to pretlačím do hrnca. Chvíľku povaríme.
- Cibuľu nakrájame a popražíme my ju máme rádi takto hnedú....karamelovo sladkú...
- Tak a tu je výsledok.