Bryndzové halušky (fotorecept)

Autor receptu: taxitaxi

U nás doma je to v sobotu obedová "klasika".

30 minút
príprava

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame. Ja som ich nakrájal na menšie kocky a rozmixoval v malom robote.
  2. Možno sa bude zdať uvedené množstvo slaniny veľa, ale verte, že nie....
  3. Nakrájal som ju na kocky / každý na akú veľkosť chcete / a potom som ju už iba vypekal...
  4. Po vypečení uvedeného množstva slaniny ostalo toto......
  5. Zemiaky zmiešame s polohrubou múkou a posolíme.
  6. Keď nám už zovrela voda, tak cez túto pomôcku / špecle / to pretlačím do hrnca. Chvíľku povaríme.
  7. Cibuľu nakrájame a popražíme my ju máme rádi takto hnedú....karamelovo sladkú...
  8. Tak a tu je výsledok.