Bryndzové halušky experiment 1

Autor receptu: 2010

Ono sa lahko menia recepty z exotickych krajin ale je uplne tabu menit domace tradicne recepty.Tu ma inspirovala Suzanne Husseini v jej novej knihe Modern Flavours of Arabia kde sa neboji experimentovat s tradicnymi arabskymi receptami napriek tomu ze zije v Emiratoch. Takze co by sa mozno stalo keby nase babky vtedy mali vsetky suroviny ktore boli nedostupne prave v tej sezone.

Postup

  1. Na panvicu dame trochu masti a rychlo opecieme na tenke platky nakrajanu oravsku slaninu , vyberieme a odlozime na teple miesto.
  2. Do panvice vlozime halusky a poopekame zo vsetkych stran pridame za lyzicu na drobno nakrajanej petrzlenovej vnate a premiesame minutu prehrejeme, odlozime na teple miesto. Ked mame grill na stvrtky nakrajene cherry paradajky rychlo ugrilujeme ked nie dame naspat na panvicu s troskou masti 2 - 3 minuty pridame lyzicu posekanych vlasskych orechov .
  3. Do jarnej bryndze pridame trochu mlieka a vymiesame a prehrejeme v malom hrnci aby sme mali hustejsi dressing. Naaranzujeme na tanieri .