Bryndzová polievočka mojej Lenky

Autor receptu: huslicka

Lenka je moja staršia dcéra a túto polievočku priam miluje. Na obed zje aj 4 taniere za sebou.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky a dáme variť spolu s lyžicou masla a lyžičkou vegety. Môžme pridať aj štipku soli.
  2. Keď sú zemiaky uvarené pridáme na kolieska pokrájanú cibuľku a odstavíme. Potom pridáme ešte posekanú pažítku.
  3. Polievočku necháme asi 10 minút postáť a občas premiešame. Nakoniec v nej roztopíme bryndzu. Môžme pridať aj halušky z hrubej múky ale moja Lenka ju má rada práve takto. Ak mám zelenú cibuľku tak ju pridám pokrájanú na drobno rovno do taniera.