Bryndzová polievočka mojej Lenky
Autor receptu: huslicka
Lenka je moja staršia dcéra a túto polievočku priam miluje. Na obed zje aj 4 taniere za
sebou.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky a dáme variť spolu s lyžicou masla a lyžičkou vegety. Môžme pridať aj štipku soli.
- Keď sú zemiaky uvarené pridáme na kolieska pokrájanú cibuľku a odstavíme. Potom pridáme ešte posekanú pažítku.
- Polievočku necháme asi 10 minút postáť a občas premiešame. Nakoniec v nej roztopíme bryndzu. Môžme pridať aj halušky z hrubej múky ale moja Lenka ju má rada práve takto. Ak mám zelenú cibuľku tak ju pridám pokrájanú na drobno rovno do taniera.