Bruschetta

Autor receptu: simcinka911

Tento recept nie je iba klasická bruschetta, ale je ozvláštnený aj šunkou či mozarellou. Hodí sa napríklad ako rýchla večera.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Paradajky pokrájame na drobné kúsky, zmiešame s pretlačeným cesnakom, pridáme olivový olej, posolíme. Pečivo si vopred opečieme a poukladáme na spodok misy. Šunku a mozarellu pokrájame na obdlžníčky.
  2. Na opečené pečivo vylejeme paradajkovú zmes. Posypeme šunkou, mozarellou a napokon parmezánom.
  3. Misu vložíme do trúby a pečieme asi 15 minút pri teplote 200 stupňov. Nakonci dáme bruschettu asi na 5 minút prigrilovať. Za tepla podávame napríklad s rukolou.