Bruschetta

Bruschetta s medom, citrónom a ružovým korením

Autor receptu: siuuu

Nebe v hubě ... ako by povedali naši susedia v ČR. Milujem farebné jedlá aj nové kombinácie surovín.* Pri tomto recepte som dokonca, ako sa hovorí prekročila svoj tieň, pretože ja med na chlebe či vianočke nemusím, ale tu mi vôbec neprekáža, práve naopak, veľmi pekné hrá s ostatnými chuťami.

10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu naozaj jednoduché jedlo, chuť výborná. Plátky chleba alebo bagety (ja som použila tentoraz kváskový pletenec) nasucho opečieme, prípadne kto má rád, môže pred opečením plátky pokvapkať olivovým olejom, ale pre mňa je to vo výsledku s olejom príliš mastné.
  2. Opečené plátky necháme vychladnúť - nemusíte úplne, stačí aby neboli horúce, vlažné byť môžu. Na plátky natrieme čerstvý syr, pokvapkáme medom a olivovým olejom, posypeme strúhanou citrónovou kôrou, ochutíme soľou, drveným ružovým korením a posypeme čerstvými bylinkami.