Brownies s marhuľami

Autor receptu: lovemuffin

Nevedeli sme sa s drahým dohodnúť, čo upiecť. On chcel niečo čokoládové a ja ovocné. A kedže žiadny vzťah nefunguje bez kompromisov... Táto hriešne dobrá maškrta je kombináciou čokoládových brownies a cheesecake s marhuľami. Viac netreba nič dodať, treba vyskúšať! viac na: http://nikilovemuffin.blogspot.sk/

16-20
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na mesší plech 24x24 cm. Maslo a čokoládu rozpustíme nad parou, primiešame cukor, a necháme vychladnúť. Medzitým si zatiaľ umyjeme marhuľky a nakrájame ich na malé kocky. Do vychladenej čokoládovej zmesi primiešame vajíčka a postupne prisypávame múku s kypriacim práškom. Vymiešame cesto, ktoré nalejeme do vymasteného plechu a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút.
  2. Zatiaľ si pripravíme cesto na cheesecakovú časť. Mascarpone, smotanu, vanilku, cukor, med a kukuričný škrob vymiešame spolu. Po jednom pridávame vajíčka a vždy premiešame. Nakoniec pridáme do cesta nakrájané marhule a už len jemne premiešame. Hotovú hmotu vylejeme na upečený brownies a pečieme ďalších 30 minút. Celý koláčik necháme úplne vychladnúť a dáme ho zatuhnúť do chladničky.