Broskyňový sen (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento víkend som upiekla broskyňové rezy..nevydarili sa mi, ale to sa stáva..občas to ani mne nevyjde...tento raz bez maslovej plnky..

14
porcií
60 minút
príprava
1x10-1x9 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do misy som dala 6 celých vajec, pridala som cukor a vymiešala všetko 6 minút ručným šľahačom do peny..
  2. múku s práškom do pečiva som zmiešala a pridávala opatrne k vymiešaným vajciam po lyžici
  3. plech som vystlala pečiacim papierom a cesto som vyliala a upravila..trúbu som nechala vyhriať na 180st. a piekol sa 10 min. pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto zo 4 vajec presne tak ako to prvé..cesto sa pieklo 9 min. upečené cestá som nechala vychladiť na mriežke..potom som im upravila boky a umiestnila na podnos..vrch spodného korpusu som potrela lekvárom zo zelených paradajok..
  4. pripravila som si krém: z broskyňových kompótov som si zliala sirup, pridala som k nemu 2 dl vody ,vanilkový pudingový prášok, kryštáľový cukor a šťavu z pol citrónu..všetko som zmiešala a uvarila na hustú kašu..kašu som nechala vychladiť..
  5. podľa návodu na použitie som si vyšľahala želatínu za studena..do želatíny som po lyžici pridávala vychladnutú pudingovú kašu a dobre premiešala..
  6. zo studenej šľahačky, smetafixu a cukru som vymiešala tvrdú hmotu a pridala som k nej za lyžicu želatíny..krém aj šľahačku som dala do chladničky stuhnúť na 3 hodiny..
  7. spodný korpus zo 6 vajec som potrela paradajkovým lekvárom..
  8. na lekvár som dala polovicu krému..
  9. do krému som uložila broskyne..
  10. broskyne som zakryla druhou polovicou krému.. a na krém som ešte natrela druhú polovicu lekváru..
  11. urobila som šľahačku a natrela som ju na krém a lekvár a položila som korpus zo 4 vajec..koláč som zakryla pečiacim papierom a zaťažila na noc knihami..
  12. druhou polovicou šľahačky som ozdobila vrch zákusku..
  13. pokrájala som na rezy a posypala čoko struhlinkami...doporučujem broskyne pokrájať na malé kúsky...prajem vám dobrú chuť..