Ovocný koláč

Broskyňovo-malinový koláč s mandľovými lupienkami

Autor receptu: frommykitchendotcom

50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si plech vyložený papierom (30x20 cm) a rúru predhrejeme na 180 stupňov. Múku preosejeme spolu s 1,5 ČL prášku do pečiva. Pridáme maslo a zo surovín urobíme mrveničku. Dodáme cukor a zapracujeme do mrveničky.
  2. Polovicu mrveničkovej hmoty nasypeme do plechu a trochu popritláčame dlaňmi. Na to poukladáme polovicu nakrájaných broskýň. Do zvyšku mrveničky dodáme 0,5 ČL prášku do pečiva, vajce a mlieko. Všetko spolu zamiešame (zmes bude mať hrudky) a rovnomerne vylejeme na cesto s broskyňami.
  3. Na vrch poukladáme zvyšok broskýň, maliny a posypeme mandľovými lupienkami. Dáme piecť asi na 45-50 min.
  4. Koláč bude aj po upečení dosť mokrý, ale presne taký má byť. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Krájame až úplne vychladnutý.
  5. Viac chutných receptov na instagrame @frommykitchendotcom