Broskyňový koláč

Broskyňové clafoutis

Autor receptu: redakcia

Správne dozreté broskyne sú pochúťkou horúcich letných dní, rovnako dobré sú však aj v koláči.

6
porcií
30 minút
príprava
35-40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Broskyne rozpolíme, zbavíme kôstok a nakrájame na mesiačiky. Vanilkový struk rozrežeme pozdĺžne na polovicu a nožom vyškrabeme zrnká.
  2. Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vanilkovou dreňou, so soľou, s citrónovou kôrou a múkou dohladka.
  3. Do žĺtkového základu pomaly vmiešame mlieko a vyšľahané bielky.
  4. Formu s priemerom 28 cm vymažeme olejom. Do formy nalejeme cesto, navrch rozložíme broskyne a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C 35–40 minút.
  5. Clafoutis podávame teplý.