Broskyňový koláč
Broskyňové clafoutis
Autor receptu: redakcia
Správne dozreté broskyne sú pochúťkou horúcich letných dní, rovnako dobré sú však aj v koláči.
6 porcií |
30 minút príprava |
35-40 minút na 160 °C |
Postup
- Broskyne rozpolíme, zbavíme kôstok a nakrájame na mesiačiky. Vanilkový struk rozrežeme pozdĺžne na polovicu a nožom vyškrabeme zrnká.
- Oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, vanilkovou dreňou, so soľou, s citrónovou kôrou a múkou dohladka.
- Do žĺtkového základu pomaly vmiešame mlieko a vyšľahané bielky.
- Formu s priemerom 28 cm vymažeme olejom. Do formy nalejeme cesto, navrch rozložíme broskyne a pečieme v predhriatej rúre pri 160 °C 35–40 minút.
- Clafoutis podávame teplý.