Broskyňová torta

Autor receptu: domci4

Tak túto tortičku som pozliepala s dvoch receptíkov :) korpus je odtialto(ale trošku som si ho pozmenila) http://varecha.pravda.sk/recepty/torta-srdce-new-design- fotorecept/16150-recept.html a plnka je odtialto :) http://varecha.pravda.sk/recepty/srdcovo-broskynovy-sen-fotorecept/25708-recept.html

Postup

  1. Korpus Bielka vyšlahamé s cukrom a postupne zašľahávame žltky, múku s kyp.práškom a vodu. Upečieme na 180 asi 20 min.
  2. Na náplň si vyšľaháme smotanu. Pridáme k nej tvaroh a ponorným mixérom rozmixujeme( aby to bolo jemnejšie, ja som to robila, kv tomu, že tvaroh moc nemusím). Pridáme vanilkový cukor a ešte ak chcete dochutte si :)... Zarobíme si žel. stužovač za studena. Do misky dáme vodu a rozmiešame s polovičkou prášku. Zamiešame tak, aby sme nemali hruďky. Pridáme k zmesi. Zamiešame a dáme na vychladnutý korpus. Dáme stuhnúť na polhodinku do chladu.
  3. Ozdobíme úhladne broskyňami, ktoré sme si nakrajali na mesiačiky. Už si len pripravíme želatinu a polejeme. Hotovo! :) dobrú chuť. Myslím si, že táto tortička je vhodná na leto, je svieža a jednoduchá :) Ďakujem ešte @Martinka1978, ktorá mi poradila vo všetkom čo som potrebovala. Tortičky som robila dve :) také isté...až na to že do jednej som dala viacej smotany na šľahanie, lebo som mala menej tvarohu. Jedna torta putovala ako darček na oslavu a doma bolo lúto, že takú neokoštovali, tak som spravila :)..