Broskyňová kocka
Autor receptu: valina
JJe to svieží zákusok s výbornou chuťou a rada ho pripravujem na každú príležitosť
25 porcií |
90 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vlažnú vodu, múku, práš. do pečiva a citrónovú kôru. Nakoniec pridáme sneh s bielkom.
- Korpus upečieme na 200´C 30 min., necháme vyhladnúť a prerežeme na polovicu, Oba časti natrieme lekvárom.
- Mascarpone vymiešame s vanilkou, cukrom a pridáme smotanu a stužovať. Plnku rozdelíme na 2 časti. Do jeden pridáme broskyne odkvapkáva a narezané na maličké kocky. Túto plnku natrieme medzi lekvárom natreté pláty. Druhou časťou plnky potrieme vrch a časťou ozdobíme kocky.
Necháme dôkladne stuhnúť na nakrájeme.