Broskyňová kocka

Autor receptu: valina

JJe to svieží zákusok s výbornou chuťou a rada ho pripravujem na každú príležitosť

25
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vlažnú vodu, múku, práš. do pečiva a citrónovú kôru. Nakoniec pridáme sneh s bielkom.
  2. Korpus upečieme na 200´C 30 min., necháme vyhladnúť a prerežeme na polovicu, Oba časti natrieme lekvárom.
  3. Mascarpone vymiešame s vanilkou, cukrom a pridáme smotanu a stužovať. Plnku rozdelíme na 2 časti. Do jeden pridáme broskyne odkvapkáva a narezané na maličké kocky. Túto plnku natrieme medzi lekvárom natreté pláty. Druhou časťou plnky potrieme vrch a časťou ozdobíme kocky. Necháme dôkladne stuhnúť na nakrájeme.