Brokolicovo-karfiolový šalát

Autor receptu: kecemis

Tento salat sa da pripravit s masom, alebo bez neho. Da sa pripravit iba zo surovej zeleniny, alebo jemne obvarena, ako komu chute. Ja som pouzil avokadovu majonezu, ale da sa pouzit napr. mojoneza s bielim jogurtom a citronovou stavou.

6-8
porcií
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Dal som si uvarit brokolicu a karfiol. Varil som to asi dve minuty, tak to mam najradsej. Ani make ani tvrde. I ked sa moja polovicka stazovala, ze je to malo.
  2. Po uvareni som brokolicu a karfiol oplachol pod studenou vodou a nehal odkvapkat. Po cas toho som nakrajal zvysnu zeleninu, grilovane kura a nastruhal syr. Da sa pouzit aj ine maso, nemusi byt prave kura. Syr sa da tiez pouzit iny, my mame radi udeny. Vsetko to dobre premiesam.
  3. Pripravil som si majonezu. Do misky som dal zltko, sol, korenie, citronovu stavu a horcicu. Rozslahal a postupne pridaval olej. Ale toto poznate lepsie ako ja.
  4. Ked bola zakladna majoneza hotova, dal som ju do food procesoru, pridal cibulu a avocado. Ku koncu som pridal za pol hrste petrzlenovej vnatky.
  5. Pridal som k zelenine a dobre premiesal.
  6. Ja som mal chut na hriby opecene na masle, tak som si ich dal ako prilohu.