Brokolicovo-karfiolový šalát
Autor receptu: kecemis
Tento salat sa da pripravit s masom, alebo bez neho. Da sa pripravit iba zo surovej zeleniny, alebo jemne obvarena, ako komu chute. Ja som pouzil avokadovu majonezu, ale da sa pouzit napr. mojoneza s bielim jogurtom a citronovou stavou.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Dal som si uvarit brokolicu a karfiol. Varil som to asi dve minuty, tak to mam najradsej. Ani make ani tvrde. I ked sa moja polovicka stazovala, ze je to malo.
- Po uvareni som brokolicu a karfiol oplachol pod studenou vodou a nehal odkvapkat.
Po cas toho som nakrajal zvysnu zeleninu, grilovane kura a nastruhal syr. Da sa pouzit aj ine maso, nemusi byt prave kura. Syr sa da tiez pouzit iny, my mame radi udeny.
Vsetko to dobre premiesam.
- Pripravil som si majonezu. Do misky som dal zltko, sol, korenie, citronovu stavu a horcicu. Rozslahal a postupne pridaval olej. Ale toto poznate lepsie ako ja.
- Ked bola zakladna majoneza hotova, dal som ju do food procesoru, pridal cibulu a avocado. Ku koncu som pridal za pol hrste petrzlenovej vnatky.
- Pridal som k zelenine a dobre premiesal.
- Ja som mal chut na hriby opecene na masle, tak som si ich dal ako prilohu.