Brokolicové tyčinky so syrom (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Inšpirácia na blogu Nejedlé recepty, no vlastne sú veľmi jedlé, k nejakému zmyslu plnému filmu na večer, miesto nezmyslu plných chipsov :)

1 plech
porcia
20 minút
príprava
35 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Brokolicu očistíme od hrubých častí a v mixéry ju nasekáme.
  2. Tak ako brokolicu nasekáme aj mozzarellu a sušené paradajky, jednoducho rýchlo a s jednou špinavou nádobou :) pridáme vajcia, soľ, posekaný tymián, pretlačený cesnak, korenie a premiešame na kompaktnú krásne zelenú hmotu.
  3. Papier na pečenie jemne natrieme olejom a cesto rozložíme po celom plechu v tenšej vrstve. Rozmer plechu 38x32 cm, takže väčší plech a vložíme do rúry vyhriatej na 185 stupňov na dobu asi 25 minút. Vytiahneme z rúry a nakrájame na tyčinky, alebo čo sa Vám podarí.
  4. Hojne posypeme parmezánom a vrátime do rúry, teplotu zvýšime na 200 stupňov a ešte približne 10 minút zapečieme. Keď bude syr bublotať a mať zlatú farbu vypneme a vytiahneme z rúry.
  5. To je všetko drahý priatelia, ja by som Vám k tomu odporučila pohár dobrého vína a film http://www.csfd.cz/film/404844-me-earl-the-dying-girl/prehled/ Vonku slzí, čoby sme trošku nezaslzili aj my. Pekný večer...