Brokolicová polievka s krutónmi

Autor receptu: mariadra

Táto polievka je môj recept, ktorý som prispôsobila našim dvom teraz už 3 a pol ročným vnukom, ale varím im ju od ich 2 rokov. Veľmi ju majú radi oni, ale aj my dospelí.

6
porcií
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vopred si pripravím chlebové krutóny a vývar z rasce a fenikla. Chlieb nakrájam na kocky cca 0,7x0,7 cm a nasucho opražím na panvici. V smaltovanom hrnčeku prevarím rascu a fenikel v 2 dcl Lucky. Nechám postáť 5 minút a precedím.
  2. Brokolicu umyjem a rozoberiem na ružičky, mäkkú časť hlúbika nakrájam priečne a dám variť do vriacej Lucky. Asi po 3 minútach pridám ružičky brokolice, 1 lyžicu oleja a 1 lyžičku Soľčanky ( sušené zeleninové ochucovadlo, ktoré neobsahuje glutamát sodný, ktorý deti nemôžu konzumovať) a varím ešte cca 7 minút. Asi 1/2 uvarenej brokolice vyberiem na misu, ostatnú rozmixujem ponorným mixérom.
  3. Vrátim na sporák a za stáleho miešania postupne pridávam mlieko, do ktorého som rozhabarkovala hrubú múku. Keď sa prevarí, pridám precedený vývar z rasce a fenikla. Polievku nechám trochu vychladnúť, až potom pokrájam ružičky brokolice na menšie úhľadné kúsky a vložím do polievky, aby zostali pekné zelené. Podávam s chlebovými krutónmi.