Bravčový rezeň v hríbovej omáčke

Autor receptu: stefanm

Že vraj huby už rastú! Ja nehubárčim lebo sa vždy v lese stratím.V tomto jedle,ktoré som robil v zime, som použil vcelku mrazené malé hríbiky z jesenného zberu roku 2009.Mal som ich od svatovcov a boli nazbierané v lese pri......ale to vám neprezradím,lebo to sa vraj nemá!!!Tak milovníci prírody - hor sa do lesa.Spojte príjemné s užitočný.A potom si navarte takúto dobrotku.

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na hrubšie plátky,mierne naklepeme,narežeme okraje,osolíme,okoreníme a opečieme na troche oleja.Podlejeme vodou a dusíme kým nezmäkne.Vyberieme a odložíme do tepla.
  2. Na oleji opražime nadrobno nakrájanú cibuľu,ochutíme hubovým korením (na kávovom mlynčeku pomletá zmes sušených húb),osolíme , pridáme vodu v ktorej sme dusili mäso,lyžičku vegety , 1/4 hubového bujónu a krátko povaríme.Omáčku precedíme a pridáme na väčšie kúsky nakrajene hríbiky.Dusíme kým sa huby neuvaria a zahustíme lyžičkou solamylu rozpusteného v studenej vode.Necháme prevariť na potrebnú hustotu.Na tanier uložíme plátok mäsa,prelejeme omáčkou a podávame s restovanou ryžou a grilovanou zeleninkou.