Bravčový plátok na čerstvých dubákoch

Autor receptu: izabella929

Dnes sme mali taký vynikajúci obed...včera mi domiesli čerstvé dubáky, tak som sa rozhodla, že dnešný plátok urobím na dubákoch...je skutočne chutnejší, ako na sušených..

120 minút
príprava
60+20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dostala som čerstvé dubáky, tak som sa rozhodla použiť ich pod mäsko...
  2. bravčovú lopatku som pokrájala na plátky, umyla, osušila, trošku naklepala a obalila v hladkej múke...na panvicu som dala lyžicu masti a mäsko som opiekla z oboch strán...
  3. do rajnice som dala lyžicu masti a opiekla som na nej cibuľu aj s vňaťkou...domácu cibuľu použijem celú, neodhadzujem z nej nič...ke´d sa cibuľa opiekla, poprášila som ju červenou paprikou, podliala vodou a nechala zovrieť...do takto pripraveného základu som uložila mäso,,,osolila,okorenila, pridala na špic noža chilli, podliala deci vínom, pridala som paradakový pretlak a dusila do mäkka...keď bolo mäsko skoro hotové, pridala som pripravené dubáky...tie som pokrájala, a 1 minútu nechala vo vriacej vode a hneď vybrala a scedila..pol hodinu som nechala všetko spolu povariť a potom ešte dochutila a odstavila..
  4. Medzi tým, ako sa mi mäso dusilo , urobila som si cesto na knedlíky..dnes som robila mozaikové...preto som si jeden rohlík pokrájala na kolieska a opiekla na panvici do svetlohneda, pridala som aj pokrájanú cibuľovú vňať...na knedlík som použila dnes 3 druhy múky..hladkú, polohrubú a hrubú..vajce,soľ a kvások som urobila zo smotany...prihriala som ju, pridala cukor, droždie a nechala podkysnúť...vymiesila som cesto a napokon, keď už bolo cesto vymiesené , som pridala aj opečené rohlíky s cibuľovou vňaťkou...po vykysnutí, som cesto rozdeli na 4 časti...urobila tenké, podlhovasté knedlíky, 10min pred vložením do pary, som ich premiesila a nechala podkysnúť..parili sa 20min..uložila som na tanier pokrájané knedlíky, ozdobila kučeravým šalátom, pridala krásny kus mäska ktorý som obložila dubáčikmi...veľmi chutný obed...prajem vám dobrú chuť..