Bravčový bôčik
Bravčový bôčik s haluškami s kyslou kapustou
Autor receptu: redakcia
Postup- Bravčový bôčik nakrájame na menšie
kusy, osolíme, okoreníme a pridáme
rascu. Podlejeme vodou, prikryjeme a pomaly
pečieme pri 80 stupňoch 72 hodín.
- Potom ho vyberieme, horúci zaťažíme
a necháme vychladnúť v chladničke
24 hodín. Pred podávaním bôčik opečieme z každej strany dozlatista a posypeme slaninovým prachom.
- Kyslú kapustu pokrájame, do hrnca
dáme cukor a skaramelizujeme ho.
Potom doň pridáme olej a cibuľu
nakrájanú najemno. Opražíme dozlatista, pridáme slaninu nakrájanú na
malé kocky a opražíme. Do zmesi pridáme kyslú kapustu a dusíme
domäkka. Na konci dochutíme soľou
a korením.
- Na halušky nastrúhame surové očistené zemiaky, pridáme 2 vajíčka, soľ a hladkú múku. Cesto musí mať redšiu
konzistenciu. Z cesta hádžeme do hrnca
s vriacou vodou halušky a necháme
variť, až vyplávajú na povrch. Keď sú
halušky hotové, scedíme ich, pridáme
do kapusty a premiešame.
- Slaninový prach vyrobíme tak, že nakrájame slaninu na
malé kocky a necháme ju vypiecť na
panvici, aby bola úplne tvrdá. Potom ju
vysušíme v rúre a rozmixujeme na
prach.
- Na prípravu horčicovej majonézy použijeme 3 vajíčka a za stáleho miešania pridávame olej, až vznikne majonéza.
Do hotovej majonézy pridáme horčicu
a zamiešame.
|