Bravčový bôčik

Bravčový bôčik s haluškami s kyslou kapustou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Bravčový bôčik nakrájame na menšie kusy, osolíme, okoreníme a pridáme rascu. Podlejeme vodou, prikryjeme a pomaly pečieme pri 80 stupňoch 72 hodín.
  2. Potom ho vyberieme, horúci zaťažíme a necháme vychladnúť v chladničke 24 hodín. Pred podávaním bôčik opečieme z každej strany dozlatista a posypeme slaninovým prachom.
  3. Kyslú kapustu pokrájame, do hrnca dáme cukor a skaramelizujeme ho. Potom doň pridáme olej a cibuľu nakrájanú najemno. Opražíme dozlatista, pridáme slaninu nakrájanú na malé kocky a opražíme. Do zmesi pridáme kyslú kapustu a dusíme domäkka. Na konci dochutíme soľou a korením.
  4. Na halušky nastrúhame surové očistené zemiaky, pridáme 2 vajíčka, soľ a hladkú múku. Cesto musí mať redšiu konzistenciu. Z cesta hádžeme do hrnca s vriacou vodou halušky a necháme variť, až vyplávajú na povrch. Keď sú halušky hotové, scedíme ich, pridáme do kapusty a premiešame.
  5. Slaninový prach vyrobíme tak, že nakrájame slaninu na malé kocky a necháme ju vypiecť na panvici, aby bola úplne tvrdá. Potom ju vysušíme v rúre a rozmixujeme na prach.
  6. Na prípravu horčicovej majonézy použijeme 3 vajíčka a za stáleho miešania pridávame olej, až vznikne majonéza. Do hotovej majonézy pridáme horčicu a zamiešame.