Bravčovina na fazuľke

Autor receptu: nagov

Recept mám z časopisu dobré jedlo. K mojim obľubeným patrí preto lebo už nemusim k nemu dávať inú prílohu, je chutné, výživné aj farebné pekné vyzerajúce

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. v hrnci na rozpálenom oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu
  2. pridáme umyté a na kocky nakrájené mäso, ktoré sprudka opečieme zo všetkých strán. Poprášime škrobom, zalejeme časťou vína a vývaru. Osolíme a okoreníme, posypeme rascou, pridáme bobkové listy a na miernom ohni dusíme 20 minút.
  3. Pridáme fazuľové struky, pór nakrájaný na tenké kolieska a prelisovaný cesnak. Podlejeme znovu vínom a vývarom a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Pre farebné spestrenie môže nakoniec primiešať precedenú a opláchnutú červenú fazuľu. Pred podávaním pridáme nasekanú petržlenovú vňať.