Pečené bravčové mäso

Bravčové výpečky s kyslou kapustou a knedľou

Autor receptu: tomisuccess9

Vhodné na obed.

1-2
porcia
20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Postup

  1. Na pouzitie do tohto receptu je mozne pouzit hocijaky druh masa bravcoveho. Ak mate doma nejake orezky z masa, alebo premyslate nad kupou, zamerne som pouzil maso ako bravcove plece, je tam aj masnejsie a na chuti to spravi svoje. Podme teda k receptu. Maso bravcove nakrajame na vacsie kocky, pridame sol, cierne korenie mlete, papriku sladku, grilovacie korenie a kludne mozete pridat aj stipku vegety (nemajte predsudky, robime to aj my kuchari/sefkuchari - ktori ako), rascu mletu a poriadne to maso na tom plechu obalime v tom koreni. Korenie som uviedol na jednu porciu, samozrejme, kto ma radsej viac paprikovejsie, kludne pridajte podla chuti, ale upozornujem davam gramaze neutralne. Ak maso mame uz namarinovane, zalejeme bokom (nie po mäse lejte) niekde mimo maso, ale do plechu, vodu podla potreby, aby neplavalo, ale aby nevyshlo a nespieklo sa. Vodu dajte primerane, odhadom tak 1 - 1,5 dcl. A dajte piect na 30- 50 min. na 160 °C poslednych 10 min. na 200 °C. Dajte piect s tym, ze hned na zaciatku prikryjete alobalom. Mäso musí byť makké. Ak by nebolo este dajte dopiect na par minut.
  2. Kyslu kapustu podla potreby nakrajame a premyjeme. Orestujeme, pridame pretlaceny cesnak, sol, cierne korenie, stipku papriky cervenej, rascu mletu a cukor, povarime, postupne pridavame vodu tak, aby bola priblizne 1 cm nad kapustou. Ak to poriadne prevrie a kapusta je uvarena, zahustime hladkou mukou.
  3. Parenu knedlu vacsina zrejme kupujete, takze servirujte podla potreby a chuti. :) PS: Vypek z masa pouzite na preliate po knedli a masa, ktore bude NA kapuste nie pod kapustou a nezmiesavajte to vsetko do kopy. :)