Bravčové stehno trochu inak (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Už ma nebavilo variť iba to čo jedia deti a žena - varenie bez húb. A tak som povedal DOSŤ. Idem si navariť pre seba niečo s hubami. A veru oplatilo sa. Experimentovanie sa oplatilo.

30 - 40 minút
príprava
45 - 55 minút
tepelná úprava

Postup

  1. .. bravčové stehno som si ,,rozobral,, zostal mi plát mäsa a taký menší ,,oriešok,, ... plát som nakrájal na nudlička a oriešok na plátky ,ktoré som naklepal , nasolil a okorenil čierným mletým korením
  2. nudličky som osmahol na rozpálenom oleji
  3. sušené huby som si na ,,MULTIBOY,, posekal na prášok
  4. ... prášok z húb som nasypal na mäso , osolil ....
  5. pridal trochu čierného mletého korenia , drcenej rasce premiešal a dusil pod pokrievkou ......... 3 x som to podlial trochou vody a dusil kým mäsko nezmäkne
  6. ked už bolo mäso ,,mňam,, zarobil som si trochu Gustinu a šťavu som dohustil , nechal prejsť varom a odstavil od ohňa.
  7. vyfukol som si 3 domáce vajíčka
  8. primeraným množstvom hladkej múky som si urobil hustejšie cestíčko
  9. to som si osolil
  10. a pridal trochu lanových semiačok
  11. toto sú tie kúsky mäsa z toho ,, orieška,, .... naklepané , nasolené , okorenené malé rezníky
  12. obalíme v cestíčku
  13. a pomali osmahneme z oboch strán
  14. ako prílohu som dal nové zemiaky robené v tlakovom hrnci s petržlenovou vnaťou .... takéto porcie som si dal dve , a veru aj decka to jedli a ani nezbadali že sú tam huby , lebo žianú nebolo vidno a jedlo si pochvalovali ..... už nemáme , všetko sa bleskovo zjedlo