Bravčové stehno so sladkou kapustou a zemiakovou knedľou
Autor receptu: jeery
Je to klasický český trojboj,ale s obmenami.Niektoré suroviny som musel nahradit dostupnou náhradou a kupodivu to celkový dojem nepokazilo.
12-16 porcií |
60 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si marinádu na mäso:1dcl ol. oleje,2cibule porezané na hrubšie zezance,5 strúčikov cesnaku porezané na tenké plátky,grilovacie korenie,rozmarín poprípede soľ.Mäso potrieme marinádou a necháme odstáť cez noc.
- .Na druhý deň vložíme mäso do remosky a pečieme cca 2 hodiny.Mäso po čas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou.
- Do hrnca nalejeme dcl ol.oleje a postupne pridávame 3 pokrájané cibule na kocky, ktoré opražíme do zlatista.Postupne pokrájanú kapustu na rezance,soľ poper a víno.Kapustu dusíme pod pokrievku do mäkka.Podľa potreby podlievame výpekom.
- Cesto na knedle pripravíme z chladných potretých zemiakov(varíme deň do predu),vajec,kukuričnej krupice,múky,soli,pokrájaného pečiva a špetky drv. kmínku.Cesto rukou vypracujeme cca 10 min. V múke vyvaľkáme gulky podľa vlastného uváženia.(ideálna je velkosťgolfovej loptičky)Varíme vo vriacej vode asi 10 min.Po vybratí ich krátko ochladíme v studenej vode.