Bravčové stehno so sladkou kapustou a zemiakovou knedľou

Autor receptu: jeery

Je to klasický český trojboj,ale s obmenami.Niektoré suroviny som musel nahradit dostupnou náhradou a kupodivu to celkový dojem nepokazilo.

12-16
porcií
60 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si marinádu na mäso:1dcl ol. oleje,2cibule porezané na hrubšie zezance,5 strúčikov cesnaku porezané na tenké plátky,grilovacie korenie,rozmarín poprípede soľ.Mäso potrieme marinádou a necháme odstáť cez noc.
  2. .Na druhý deň vložíme mäso do remosky a pečieme cca 2 hodiny.Mäso po čas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou.
  3. Do hrnca nalejeme dcl ol.oleje a postupne pridávame 3 pokrájané cibule na kocky, ktoré opražíme do zlatista.Postupne pokrájanú kapustu na rezance,soľ poper a víno.Kapustu dusíme pod pokrievku do mäkka.Podľa potreby podlievame výpekom.
  4. Cesto na knedle pripravíme z chladných potretých zemiakov(varíme deň do predu),vajec,kukuričnej krupice,múky,soli,pokrájaného pečiva a špetky drv. kmínku.Cesto rukou vypracujeme cca 10 min. V múke vyvaľkáme gulky podľa vlastného uváženia.(ideálna je velkosťgolfovej loptičky)Varíme vo vriacej vode asi 10 min.Po vybratí ich krátko ochladíme v studenej vode.