Bravčové stehno s rajčinami a bazalkou (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Rajčiny a bazalku môžem jesť celé leto a nezunuje sa mi, tak som skúsila okrem cestovín aj bravčové mäso a môžem povedať, že sa podarilo a chutilo nám :-) Príprava je jednoduchá, možno inšpirujem aj niekoho z Vás :-)

Postup

  1. Nechcela som, aby mi v omáčke plávali rajčinové šupky, tak som najprv rozvarila rajčiny.
  2. Rozvarené rajčiny som precedila cez husté sitko.
  3. Mäso som posolila a nasucho sprudka opiekla na panvici zo všetkých strán.
  4. Vybrala som ho na tanier a do rajnice som naliala olej a pridala som pokrájanú cibuľu, ktorú som zľahka osmažila.
  5. Na cibuľu som položila mäso, aby vás nemýlila farba cibule, nebola celkom usmažená, len nabledo, ale zafarbila sa výpekom :-)
  6. Priliala som rajčinovú šťavu a mäso som dusila prikryté pokrievkou. Presný čas neviem, ale ked ho napichnete na vidlicu a ľahko sa sklzne dolu, je hotové.
  7. Ked bolo mäso hotové, vybrala som ho znovu na tanier a šťavu som nechala zredukovať, dochutila som čiernym mletým korením, cesnakom, čerstvou bazalkou a chilli papričkou.Mäso som pokrájala na plátky a podávala s varenými zemiakmi a hotovou omáčkou.