Bravčové špajle s cherry paradajkami a čili omáčkou
Autor receptu: redakcia
Leto sa začína, a aký by to bol začiatok bez prvej letnej grilovačky. Grilovanie je synonymom pohody, vône syčiacich pochúťok z roštu, oázy pokoja, synonymom posedení s rodinou a priateľmi. Ozajstní gurmáni grilujú vždy, keď sa dá, veď čo ak práve zajtra príde búrka s dažďom...
4-6 porcie |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso nakrájame na väčšie kocky a v miske ho zmiešame s čerstvo mletým korením, posekanými bylinkami, pretlačeným strúčikom cesnaku a olivovým olejom. Necháme v chladničke aspoň cez noc odležať.
- Cherry paradajky popicháme malou grilovacou ihlou alebo špendlíkom a striedavo ich napichujeme spoločne s mäsom na špajle.
- Pripravené špajle upečieme na grile, osolíme, necháme chvíľku oddýchnuť a podávame s grilovacou omáčkou Hellmann‘s s príchuťou Chilli. Kúsky mäsa budú mať ešte zaujímavejšiu chuť, keď ich jemne pokvapkáme čerstvo vytlačenou citrónovou šťavou.