Bravčové so srbskou ryžou
Autor receptu: besska
Pomerne jednoduché a chutné.
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Najskôr si dáme dusiť ryžu. V druhej panvici na masti a pokrájanej červenej cibuli udusíme na malé kocky pokrájané bravčové mäso (ak treba, môžeme podliať aj vývarom alebo bielym vínom, ale postačí aj trošku vody, aby mäso neprihorelo).
Ohňovzdornú misu vytrieme maslom, dáme vrstvu udusenej ryže, posypeme nakrájanou paprikou (môžeme použiť rôznofarebnú papriku), na to bravčové mäso a znova zopakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Vrch obložíme pokrájanou paradajkou a zvyškom papriky, celé zalejeme smotanou, pokladieme kúskami masla a zapečiem v rúre 15 - 20 minút.
- Ako prílohu podávame šalát z čerstvej zeleniny.