Bravčové s lečom

Autor receptu: 2lucy

20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Maso nakrajame na platky, obrezeme od sadla a trochu naklepeme a nasolime. Opecieme ich na panvici, z kazdej strany asi 2minutky. Poukladame ich na vymasteny plech. Mnozstvo masa zavisi od velkosti plechu a poctu osob. Trubu si dame vyhriat na 180 stupnov.
  2. Na kazdy plat masa dame plat sunky, syra a slaniny, pokorenime a osplime podla vlastneho vyberu. Ja najradsej pouzivam bazalku, oregano atiez provenslaske korenie.
  3. Zalejeme lecom. Mne na klasicky plech vystacil aj tpohar a pol. Hlavne aby bolo leco nacelom pleche a maso v nom bolo namocene:) Dame piect do vyhriatej truby. Pecieme okolo 45 minut. Maso nemusime obracat, kedze uz bolo osmahnute na panvici. Leco doda masu stavnatu chut. Podavame najlepsie so zemiakmi.