Bravčové rolky plnené kyslou kapustou (fotorecept)
Autor receptu: jeery
Neodolatelná kombinácia bravčového mäsa a kyslej kapusty.
12 porcií |
150 minút príprava |
120 minút na 160-180 °C |
Postup
- Na oleju popražíme pokrájanú cibuľu do zlatista,pridáme kyslú kapustu a postrúhanú mrkvu.Spolu dusíme asi 1/2 hod.
- Mäso nakrájame na plátky, naklepeme a okoreníme.Na každý platok mäsa dáme plátok slaniny a kúsok klobásky.Pridáme popraženú kapustu a zrolujeme.
- Rolky ukladáme do zapekacej misy so zvyšnou kapustou.Podlejeme trochou vody a pečieme dve hodiny pri 160-180 °C.
- Zemiaky očistíme,pokrájame a s trochou soli dáme variť.Uvarené zemiaky scedíme,pomastíme máslom a pridáme posekanú petržlenovú vnať.
- Upečenú rolku na tanieri zo šikma prerežeme,pridáme zemiky p.p. pikantnú pastu z čili papriček.Dobrú chuť. :-)