Bravčové rolky plnené kyslou kapustou (fotorecept)

Autor receptu: jeery

Neodolatelná kombinácia bravčového mäsa a kyslej kapusty.

12
porcií
150 minút
príprava
120 minút
na 160-180 °C

Postup

  1. Na oleju popražíme pokrájanú cibuľu do zlatista,pridáme kyslú kapustu a postrúhanú mrkvu.Spolu dusíme asi 1/2 hod.
  2. Mäso nakrájame na plátky, naklepeme a okoreníme.Na každý platok mäsa dáme plátok slaniny a kúsok klobásky.Pridáme popraženú kapustu a zrolujeme.
  3. Rolky ukladáme do zapekacej misy so zvyšnou kapustou.Podlejeme trochou vody a pečieme dve hodiny pri 160-180 °C.
  4. Zemiaky očistíme,pokrájame a s trochou soli dáme variť.Uvarené zemiaky scedíme,pomastíme máslom a pridáme posekanú petržlenovú vnať.
  5. Upečenú rolku na tanieri zo šikma prerežeme,pridáme zemiky p.p. pikantnú pastu z čili papriček.Dobrú chuť. :-)