Bravčové rezne na diétny spôsob so zemiakovým šalátom

Autor receptu: dada777

Recept na obľúbenú klasiku, ktorú si môžeme dopriať aj pri bezmliečnej diéte, ale strúhanku si musíme spraviť z pečiva alebo chleba bez mliečnych zložiek. Rezne sú pripravené diétnym spôsobom, sú pečené v rúre. A zemiakový šalát ako ho robím ja...

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rezne si pripravíme klasickým spôsobom. Mäso umyjeme, naklepeme, narežeme okraje, nasolíme a obalíme. Ja neobaľujem v múke, používam len vajíčko a strúhanku.
  2. Po obalení každý rezeň pokvapkáme olejom z oboch strán, uložíme ich na plech a vložíme do rúry. Pečieme na teplovzduchu z oboch strán pri teplote 200°C.
  3. Na šalát si uvaríme zemiaky v šupke, ošúpeme ich a pretlačíme na kocky. Pridáme podľa chuti soľ, olej a dobre premiešame.
  4. V malom hrnci si uvaríme v troche vody s trochou octu najemno nakrájanú cibuľu a varíme ju 10-15 minút. Vychladnutú cibuľu aj s vodou pridáme k zemiakom, premiešame a dochutíme cukrom múčka, prípadne ešte aj octom. A obed je hotový, dobrú chuť!