Bravčové rezne dusené s kapustou (fotorecept)

Autor receptu: babidka

Kto ma rád mäso a aj kapustu , tomu bude tento recept pravdepodobne chutiť. No a ti , čo preferujú delenu stravu , si tiež prídu na svoje .

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mäso nakrájame na rezne , dáme medzi dva kusy potravinovej fólie a mierne naklepeme. Osolíme , okoreníme a opečieme na oleji z každej strany asi po 3 minúty.Odložíme nabok .
  2. Kapustu si nakrájame na rezance .Cibuľu a cesnak pokrájame a dáme na panvicu opekať . Mrkvu si nastrúhame na hrubšom strúhadle a pridáme k cibuli a cesnaku a spolu ešte opekáme asi 5-6 minút . Podlejeme asi 2-3 lyžicami vývaru alebo vody aby mrkva pustila trošku farby .
  3. Primiešame nakrájanú kapustu , bobkový list ,soľ , klinčeky alebo badián , pridáme ocot a cukor . Preložíme do misky alebo pekáčika v ktorom ju budeme piecť .Na vrch položíme opečené rezne a podlejeme vývarom .
  4. Dáme do rúry a dusime ešte asi 30- 40 minút pokiaľ nie je mäso celkom mäkké . Namiesto kapusty môžete použiť kel , ružičkový kel , - podľa toho , čo máte na záhrade alebo čo ponúkajú v obchodoch . Komu nestačí mäso s kapustou ako prílohou , môže pridať na tanier aj opekané alebo varené zemiaky . Tak isto môžete použiť namiesto bravčových rezňov kuracie alebo morkacie stehná .