Pečené rebierka

Bravčové rebrá à la Východ

Autor receptu: kobjan

4
porcie
180 minút
na 140 - 150 °C

Postup

  1. Pripravíme marinádu zmiešaním všetkých ingrendiencií. Do marinády naložíme rebrá a necháme v chladničke aspoň 24 hodín, ideálne aj 48 hodín.
  2. Rebrá preložíme na pekáč, marinádu čo nám ostala v dóze si ešte necháme bokom.
  3. Rebrá zakryjeme alobalom a dáme do rúry na 140 maximálne 150 stupňov, pečieme asi 2 až 2,5 hodiny.
  4. Potom dáme dole alobal, rebrá potrieme marinádou, čo nám ostala a pečieme na funkcii gril na 250 °C asi ešte 20 minút.
  5. K rebrám robím dip z majonézy, cesnaku a strúhaného syra. Ako príloha môže byť aj chlieb alebo pečené zemiaky, ale hlavne fajné orosené pivko... Dobrú chuť.