Bravčové pliecko
Bravčové pliecko na znojemský spôsob (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Recept som našiel na stránke masodomov.sk, tak som sa rozhodol že ho vyskúšam. Pôvodne sa mäso dusí klasicky na sporáku,
ja som zvolil pomalý hrniec.* Odkedy ho mám, ušetril som veľa času, a používam ho čoraz častejšie. Samozrejme kto ho nemá,
môže tento recept vyskúšať aj na sporáku.
Postup
- Mäso vcelku osolíme a okoreníme...
- ... a prudko opečieme na oleji alebo masti zo všetkých strán.
- Mäso vyberieme, a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a potom nasekaný cesnak.
- Pridáme pretlak a orestujeme.
- Pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, horčicu a orestujeme.
- Zalejeme vývarom a povaríme 5 minút.
- Potom vložíme do pomalého hrnca, prikryjeme a dusíme 4 hodiny na úrovni LOW.
- Po uvarení preložíme do hrnca, vyberieme mäso, šťavu zahustíme zápražkou z múky a oleja, pridáme nakrájané uhorky, hrášok, smotanu a povaríme 10 minút. Dochutíme soľou.