Bravčové pliecko

Bravčové pliecko na znojemský spôsob (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Recept som našiel na stránke masodomov.sk, tak som sa rozhodol že ho vyskúšam. Pôvodne sa mäso dusí klasicky na sporáku, ja som zvolil pomalý hrniec.* Odkedy ho mám, ušetril som veľa času, a používam ho čoraz častejšie. Samozrejme kto ho nemá, môže tento recept vyskúšať aj na sporáku.

6
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Mäso vcelku osolíme a okoreníme...
  2. ... a prudko opečieme na oleji alebo masti zo všetkých strán.
  3. Mäso vyberieme, a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a potom nasekaný cesnak.
  4. Pridáme pretlak a orestujeme.
  5. Pridáme nakrájanú mrkvu, zeler, horčicu a orestujeme.
  6. Zalejeme vývarom a povaríme 5 minút.
  7. Potom vložíme do pomalého hrnca, prikryjeme a dusíme 4 hodiny na úrovni LOW.
  8. Po uvarení preložíme do hrnca, vyberieme mäso, šťavu zahustíme zápražkou z múky a oleja, pridáme nakrájané uhorky, hrášok, smotanu a povaríme 10 minút. Dochutíme soľou.