Bravčové pliecko
Bravčové pliecko na cibuli v pomalom hrnci (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Recept som našiel na bonviváni.sk, pôvodne sa pliecko pečie na plechu, ja som to skúsil v pomalom hrnci a neľutujem. Mäso je šťavnaté, mäkké, s chutnou omáčkou.
4 porcie |
30 minút príprava |
360 minút na 90 °C |
Postup
- Mäso narežeme na hrubšie plátky cca 2 cm. Cibuľu na hrubšie kolieska, strúčiky cesnaku necháme vcelku alebo rozdelíme na polovice. Na panvici rozpálime masť a cibuľu s cesnakom opečieme a posypeme podľa chuti rascou.
- Hladkú múku zmiešame s mletou paprikou a štipkou kari korenia. V tejto zmesi obalíme plátky mäsa. Nesolíme. Cibuľu s cesnakom preložíme z panvice do pomalého hrnca, a na panvicu dáme obalené mäso.
- Opečieme z oboch strán aby sa mäso zatiahlo.
- Opečené mäso taktiež preložíme do pomalého hrnca, až teraz ho osolíme. Do výpeku na panvici pridáme vodu, krátko povaríme a pridáme k mäsu. Možstvo podľa toho koľko chceme mať omáčky.
- Pomalý hrniec nastavíme na úroveň LOW a necháme pomaly dusiť 5-6 hodín. Mäso bude mäkkučké a šťavnaté. Podávame s pečenými zemiakmi alebo inou obľúbenou prílohou.