Bravčové pliecko

Bravčové pliecko na cibuli v pomalom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: kimlo

Recept som našiel na bonviváni.sk, pôvodne sa pliecko pečie na plechu, ja som to skúsil v pomalom hrnci a neľutujem. Mäso je šťavnaté, mäkké, s chutnou omáčkou.

4
porcie
30 minút
príprava
360 minút
na 90 °C

Postup

  1. Mäso narežeme na hrubšie plátky cca 2 cm. Cibuľu na hrubšie kolieska, strúčiky cesnaku necháme vcelku alebo rozdelíme na polovice. Na panvici rozpálime masť a cibuľu s cesnakom opečieme a posypeme podľa chuti rascou.
  2. Hladkú múku zmiešame s mletou paprikou a štipkou kari korenia. V tejto zmesi obalíme plátky mäsa. Nesolíme. Cibuľu s cesnakom preložíme z panvice do pomalého hrnca, a na panvicu dáme obalené mäso.
  3. Opečieme z oboch strán aby sa mäso zatiahlo.
  4. Opečené mäso taktiež preložíme do pomalého hrnca, až teraz ho osolíme. Do výpeku na panvici pridáme vodu, krátko povaríme a pridáme k mäsu. Možstvo podľa toho koľko chceme mať omáčky.
  5. Pomalý hrniec nastavíme na úroveň LOW a necháme pomaly dusiť 5-6 hodín. Mäso bude mäkkučké a šťavnaté. Podávame s pečenými zemiakmi alebo inou obľúbenou prílohou.