Bravčové mäso
Bravčové plátky v smotanovo-paprikovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: kimlo
Jednoduchá a chutná príprava mäsa, ktorá nikdy nesklame.
4 porcie |
15 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Plátky mäsa jemno naklepeme a okoreníme. Cesnak prelisujeme.
- Do vývaru pridáme 1 PL oleja, rozotretý cesnak, mleté korenie a soľ podľa slanosti vývaru. Plátky mäsa doň ponoríme a dáme marinovať do chladničky aspoň na 3 hodiny. Vývar potom odložíme.
- Mäso vyberieme z vývaru, osušíme a obalíme v hladkej múke. Prudko opečieme na rozpálenom oleji dozlatista a odložíme do tepla.
- Vo výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mletú papriku a zalejeme vývarom. Pridáme bobkový list a nové korenie.
- Pridáme mäso a prikryté dusíme domäkka asi hodinu.
- Odoberieme trocha omáčky, ktorú zmiešame s kyslou smotanou, aby sa nezrazila, dobre premiešame a vrátime do hrnca. Ak je omáčka hustá, rozriedime ju pomocou trošky mlieka. Ešte chvíľu povaríme a dochutíme soľou, korením alebo cukrom podľa chuti.
- Podávame s knedľou, cestovinou, alebo obľúbenou prílohou. Mäso nasiaknuté vývarom je mäkké a krehké.