Bravčové na zelenej fazuľke (fotorecept)
Autor receptu: sracz
Určite sa už aj Vám „pritrafilo“ vrátiť sa po dlhšej neprítomnosti vrátiť do svojho bytu.
Celý deň ste strávili v čakárňach a v dopravných prostriedkoch. Po uložení kufrov a
konštatovaní „všade dobre, doma najlepšie, (alias sweet home)“, cítite ako sa Vám aj
žalúdky „hlásia o svoje práva“! Doma iba „KDP a NZ“ (Konzervované Dávky Potravín a
Nedotknuteľné Zásoby). Po dôkladnom „snorení“ som v mrazničke objavil kotlety z
bravčového karé a zvyšky ČDO (Čo doma ostalo). Suma sumaRum, už viem čo varím!
2-3 porcie |
5-7 minút príprava |
50-60 minút tepelná úprava |
Postup
- pokrájanú udenú slaninu som vyškvaril, pridal k nej postrúhanú veľkú cibuľu, do skla porestoval; odstavil z tepelného zdroja, posypal zarovnanou PL mletej červenej sladkej papriky, pridal 2 PL masla, premiešal
- a vložil na kocky pokrájané bravčové karé; po premiešaní
- prikryl a nechal asi 30´dusiť vo vlastnej šťave
- potom zalial ½ litrom hovädzieho vývaru, prisypal „na broky“ pokrájané stonky petržlenovej vňate, ktorej lístočky,
- spolu s kúskami zliatej sterilizovanej zelenej fazuľky, som pridal k mäsu so šťavou
- priebežne som pripravil aj prílohu, ryža s jalopeño_m (rcp pridám); oboje za horúca servíroval s prianim dobrej chuti
- do roka a do dňa; tohotoročný Martin aj v Des Moines Iowa, „prijachal“ na bielom koni