Bravčové na zelenej fazuľke (fotorecept)

Autor receptu: sracz

Určite sa už aj Vám „pritrafilo“ vrátiť sa po dlhšej neprítomnosti vrátiť do svojho bytu. Celý deň ste strávili v čakárňach a v dopravných prostriedkoch. Po uložení kufrov a konštatovaní „všade dobre, doma najlepšie, (alias sweet home)“, cítite ako sa Vám aj žalúdky „hlásia o svoje práva“! Doma iba „KDP a NZ“ (Konzervované Dávky Potravín a Nedotknuteľné Zásoby). Po dôkladnom „snorení“ som v mrazničke objavil kotlety z bravčového karé a zvyšky ČDO (Čo doma ostalo). Suma sumaRum, už viem čo varím!

2-3
porcie
5-7 minút
príprava
50-60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. pokrájanú udenú slaninu som vyškvaril, pridal k nej postrúhanú veľkú cibuľu, do skla porestoval; odstavil z tepelného zdroja, posypal zarovnanou PL mletej červenej sladkej papriky, pridal 2 PL masla, premiešal
  2. a vložil na kocky pokrájané bravčové karé; po premiešaní
  3. prikryl a nechal asi 30´dusiť vo vlastnej šťave
  4. potom zalial ½ litrom hovädzieho vývaru, prisypal „na broky“ pokrájané stonky petržlenovej vňate, ktorej lístočky,
  5. spolu s kúskami zliatej sterilizovanej zelenej fazuľky, som pridal k mäsu so šťavou
  6. priebežne som pripravil aj prílohu, ryža s jalopeño_m (rcp pridám); oboje za horúca servíroval s prianim dobrej chuti
  7. do roka a do dňa; tohotoročný Martin aj v Des Moines Iowa, „prijachal“ na bielom koni