Bravčové na šampiňónoch so smotanou a tymianom

Autor receptu: 4ica

Toto jedlo tu na vareche možno nájdete v ďaľších podobách, je nenáročné na prípravu a v našej rodine ho robíme často aj s rôznymi variáciami. Stačí zameniť mäsko za kuracie, pridať biele víno..atď atď.

50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šampiňóny si očistíme a nakrájame na plátky. Nasekanú cibuľu speníme na oleji a pridáme na menšie rezníky nakrájané mäsko, ktoré možeme jemne naklepať..Okoreníme, osolíme a sprudka opečieme.
  2. Mäso vyberieme a opečieme šampiňóny kým nepustia vodu. Pridáme k ním cesnak (huby som opäť vybrala na tanierik, nechceme mať z nich blato) a naspäť vložila opečené mäso. Podlejeme vodou, alebo vývarom a dusíme cca 40 minút.
  3. Z maizeny, či menšej lyžice hladkej múky si spravíme so sladkou smotanou zátrepku. Šampiňóny dáme k mäsu a zalejeme zátrepkou. Pridáme tymian a necháme povrieť cca 10 minút. Prípadne dochutíme a podávame s ryžou.