Bravčové na prírodno s ananásovou ryžou
Autor receptu: marcelc
3-4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Uvaríme ryžu podľa návodu a necháme vychladiť
- Ugrilujeme alebo na panvici opražíme ananás
- Pripravíme si omáčku z medu, sójovej omáčky a paradajkového pretlaku
- Na oleji roztopíme kocku masla a opečieme okorenené a osolené bravčové z oboch strán. Pridáme nakrájanú cibuľu (stačí prekrojiť napoly a nasekať), krátko orestujeme a zalejeme omáčkou ktorú sme si pripravili. Necháme krátko spolu povariť, mäso vyberieme a ak treba omáčku ešte trochu povaríme aby sa zahustila.
- Do tej istej panvice kvapneme trošku oleja, pridáme prelisovaný cesnak a popreháňame ho po panvici. Klepneme k nemu vajcia a zamiešame ako na praženicu. Pridáme hrášok-od oka (môže byť mrazený), papriku a zalejeme sójovou omáčkou. Pridáme ryžu a ananás a všetko spolu premiešame.
|