Bravčové na prírodno s ananásovou ryžou

Autor receptu: marcelc

3-4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme ryžu podľa návodu a necháme vychladiť
  2. Ugrilujeme alebo na panvici opražíme ananás
  3. Pripravíme si omáčku z medu, sójovej omáčky a paradajkového pretlaku
  4. Na oleji roztopíme kocku masla a opečieme okorenené a osolené bravčové z oboch strán. Pridáme nakrájanú cibuľu (stačí prekrojiť napoly a nasekať), krátko orestujeme a zalejeme omáčkou ktorú sme si pripravili. Necháme krátko spolu povariť, mäso vyberieme a ak treba omáčku ešte trochu povaríme aby sa zahustila.
  5. Do tej istej panvice kvapneme trošku oleja, pridáme prelisovaný cesnak a popreháňame ho po panvici. Klepneme k nemu vajcia a zamiešame ako na praženicu. Pridáme hrášok-od oka (môže byť mrazený), papriku a zalejeme sójovou omáčkou. Pridáme ryžu a ananás a všetko spolu premiešame.