Bravčové miniguličky s citrusovou glazúrou (fotorecept)
Autor receptu: tizian1cat
Rada experimentujem s mletým mäsom. Dá sa do neho všelico pridať, vytvarovať do rôznych tvarov a hlavne doma poctivo pripravené jedlá z mletého mäsa sú dôkazom, že fašírky z väčšiny závodných a školských jedální by nemali byť zaraďované medzi jedlá z mäsa...:-)))
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Pokrájame si mäso na menšie kocky.
- Pridáme k nemu petržlenovú vňať, mladú cibuľku a slaninku tiež nakrájané na menšie kúsky.
- Spolu zomelieme a dobre premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Na pečenie som použila silikónovú formu na ľad.
- Z vymixovanej mäsovej hmoty formujeme rukami malé guličky, ktoré dáme do formy.
- Zo zvyšnej mäsovej hmoty som ešte vyformovala väčšie guľky, ktoré som dala do muffinovej formy.
Kľudne sa dajú piecť len tak na vymastenom plechu.
- Dala som piecť do rúry rozohriatej na 200 st.C na 20 minút. Medzitým som si z medu, citrusovej šťavy a sójovej omáčky pripravila glazúru.
- Vybrala som guličky z rúry, potrela som ich glazúrou a dala ešte na 5 minút do rúry. Tie v muffinovej forme som nechala ešte 10minút.
- Môj vnuk miluje švédsky kotbular z Ikea. Možno sa mu zavďačím aj týmito miniguličkami.
Podávala som ich pre nás so zeleninovým šalátom.