Bravčové miniguličky s citrusovou glazúrou (fotorecept)

Autor receptu: tizian1cat

Rada experimentujem s mletým mäsom. Dá sa do neho všelico pridať, vytvarovať do rôznych tvarov a hlavne doma poctivo pripravené jedlá z mletého mäsa sú dôkazom, že fašírky z väčšiny závodných a školských jedální by nemali byť zaraďované medzi jedlá z mäsa...:-)))

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pokrájame si mäso na menšie kocky.
  2. Pridáme k nemu petržlenovú vňať, mladú cibuľku a slaninku tiež nakrájané na menšie kúsky.
  3. Spolu zomelieme a dobre premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  4. Na pečenie som použila silikónovú formu na ľad.
  5. Z vymixovanej mäsovej hmoty formujeme rukami malé guličky, ktoré dáme do formy.
  6. Zo zvyšnej mäsovej hmoty som ešte vyformovala väčšie guľky, ktoré som dala do muffinovej formy. Kľudne sa dajú piecť len tak na vymastenom plechu.
  7. Dala som piecť do rúry rozohriatej na 200 st.C na 20 minút. Medzitým som si z medu, citrusovej šťavy a sójovej omáčky pripravila glazúru.
  8. Vybrala som guličky z rúry, potrela som ich glazúrou a dala ešte na 5 minút do rúry. Tie v muffinovej forme som nechala ešte 10minút.
  9. Môj vnuk miluje švédsky kotbular z Ikea. Možno sa mu zavďačím aj týmito miniguličkami. Podávala som ich pre nás so zeleninovým šalátom.