Bravčové medailonky na smotane

Autor receptu: mimka946

Skvely spôsob a vyborny napad na skvely obed

Postup

  1. Z umytého mäsa si nakrajame medailonky. Z ľahka ho naklepeme a nakrajeme okraje (kusok len pre vyzor od okraju cca 5mm) ,mäso sa osoli a rychlo sa opečie na oleji z jednej i z druhej strany.Vyberieme ho! Vo výpeku sa opraži na platy nakrajana zeleniny,cibula a nahrubo nadrvene cierne a nove korenie.
  2. Zapraši sa to mukou a upraži.Zalejeme to vyvarom a dobre zamiešame a nechame zovriet.Náš zaklad sa ochuti solou,prida sa na platy nakrakajany citron a vložia sa medailonky.
  3. BIELY VYVAR POSTUP: Umyté, rozsekané biele kosti (neviem z čoho presne su) sa dajú na pekáč a v rúre sa nasucho opečú alebo sparia vriacou vodou. Upravené kosti sa vložia do čistej nádoby, zalejú studenou vodou a uvedú pomaly do varu, osolia sa, pridá sa nahrubo rozdrvené čierne korenie, nakrájaná cibuľa, zníži sa príkon tepla a kosti sa pomaly varia (tiahnutím) 2 až 3 hodiny. Potom sa pridá očistená, nahrubo nakrájaná koreňová zelenina a varí sa domäkka. Vývar sa precedí cez husté cedidlo a používa sa ako základ na prípravu bielych polievok, mäsových štiav, omáčok..
  4. Mäso sa za občasneho miešania dusi do mäkká.Vyberieme mäso ked bude mäkke,do šťavy sa prida horčica,cit.šťava a nechame zovriet.Nakoniec sa prida smotana,kratko sa povari a prepasirujeme to na mäso.Podlejeme cit.štavou a nechame zovriet.