Bravčové medailóniky s kaparami (fotorecept)

Autor receptu: frezia

Za par minut mame na stole vyborne lahke jedlo. Kyslaste kapary daju tomuto jedlu ten spravny "smrnc". Mozeme pouzit aj ine mäso vhodne na minutky.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravime si potrebne suroviny.
  2. Mäso si pokrajame na medailonky a rukou ich roztlacime na hrubsie male rezne. Obalime ich v muke.
  3. V panvici zohrejeme troska oleja a mäso z oboch stran opecieme.
  4. Pridame dlanou roztlaceny strucik cesnaku, mäso nam pekne prevonia.
  5. Pridame kapary aj so stavou a nasekane bylinky. (Tymian, petrlenova vnat.)
  6. Pridame stavu z polovice citrona.
  7. Zjemnime kuskom masla.
  8. Dobre vsetko prehrejeme, aby sa nam chute spojili.
  9. Na zaver flambujeme trochou brandy, alebo konakom.
  10. Podavame s roznou zeleninou, alebo pecenymi zemiakmi. Dobru chut!