Bravčové medailóniky s kaparami (fotorecept)
Autor receptu: frezia
Za par minut mame na stole vyborne lahke jedlo. Kyslaste kapary daju tomuto jedlu ten
spravny "smrnc". Mozeme pouzit aj ine mäso vhodne na minutky.
2 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime si potrebne suroviny.
- Mäso si pokrajame na medailonky a rukou ich roztlacime na hrubsie male rezne.
Obalime ich v muke.
- V panvici zohrejeme troska oleja a mäso z oboch stran opecieme.
- Pridame dlanou roztlaceny strucik cesnaku, mäso nam pekne prevonia.
- Pridame kapary aj so stavou a nasekane bylinky. (Tymian, petrlenova vnat.)
- Pridame stavu z polovice citrona.
- Zjemnime kuskom masla.
- Dobre vsetko prehrejeme, aby sa nam chute spojili.
- Na zaver flambujeme trochou brandy, alebo konakom.
- Podavame s roznou zeleninou, alebo pecenymi zemiakmi.
Dobru chut!