Dusené bravčové mäso

Bravčové mäso kamikadze v pomalom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Máte radi oheň s vetrom v ústach. Toto mäso a omáčka je oheň, ktorý zacítite až po jedení. Potom rýchlo s niečím spláchnuť hrdlo.

10 - 12
porcií
490 minút
na 90- 95 °C

Postup

  1. Ako prvé zmiešame suroviny napísane na marinádu. Vznikne z toho takáto kaša.
  2. S kašou natrieme obe mäsá a uložíme do nádoby.
  3. Nádobu prekryjeme fóliou a nádobu dáme do chladničky, kde ju necháme odpočívať 5 dní. Oplatí sa vydržať, mäso je potom chutnejšie.
  4. Po tej dobe očistíme cibuľu a krájame na pol mesiace, ktoré uložíme na dno pomalého hrnca. Na to dáme pripravené mäso a zalejeme čiernym pivom. Hrniec zapneme na Low to je 90 - 95 °C. Varíme osem hodín. Zhruba v polovici varenia prilejeme vývar. Po 8 hodinách máme takúto dobrotu. Opatrne mäso vyberieme. Je totiž tak mäkké, že sa rozpadá.
  5. Teraz do omáčky nalejeme obe smotany a povaríme asi 10 minút. Nedávame na zahustenie nič. Je to dostatočné husté. Odložíme z ohňa a necháme trochu odpočinúť. Tato omáčka po chvíle jedenia vám sťaží dýchanie. Je silná, zároveň dobrá a efekt, ako wasabi. Preto je treba mať niečo na zapitie.
  6. Mäso nám zatiaľ trochu vychladlo, tak ho nakrájame. No treba mať dobré ostrý nôž, lebo sa mäso rozpadá, také je mäkké. Takto vyzerá údené stehno.
  7. A takto vyzerá bravčová hruď. Je vidieť ako sa rozpadá na vlákna.
  8. Pripravené na stole, len nabrať.