Bravčové mäso

Bravčové karé na horčicovej omáčke podľa Michala Kovalčíka (videorecept)

Autor receptu: sons

Hudobník, gitarista a skladateľ Michal Kovalčík nám v tomto videu pripraví šťavnaté bravčové karé s horčicou, na ktorom si určite pochutnáte.

60 minút
príprava

Postup

  1. Karé nakrájame na plátky hrubé približne 1,5 cm. Plátky mäsa okoreníme, osolíme a natrieme horčicou z oboch strán. Pre lepšiu chuť môžeme každú stranu natrieť iným druhom horčice.
  2. V tlakovom hrnci takto pripravené plátky postupne sprudka z oboch strán orestujeme na oleji, aby sa mäso zatiahlo. Potom opečené plátky mäsa poprekladáme na hrubšie kolieska nakrájanou cibuľou. Všetko zalejeme vriacou vodou, hrniec uzavrieme a mäso uvaríme domäkka.
  3. Mäkké plátky mäsa vyberieme a cibuľu v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérom. Mäso vrátime späť do omáčky a ešte chvíľku povaríme na slabom plameni.
  4. Ryža: V hrnci na oleji si osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme ryžu, orestujeme. Ryžu zalejeme horúcou vodou, osolíme a uvaríme domäkka.
  5. Plátky bravčového karé podávame s ryžou a omáčkou.