Bravčové kapsy plnené cesnakovým maslom a syrom (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tento recept je obmenou orginalneho receptu chicken kiew.
6 porcií |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zmaknute maslo, sol a pretlaceny cesnak som zmiesala do kopy.
- Zmiesane maslo som zabalila do potravinarskej folie a dala som do ladnicky stuhnut.
- Karmenadlu som pokrajala na platky tak, ze kazdy druhy platok som uplne nerozrezala. Jednotlive platky som roztvorila.
- Stuhnute cesnakove maslo a syr som si pokrajala na platky. Na obrazku je viacej masla aj syra ako potrebujem k tomuto receptu. Tu pouzijem len tie platky co su uz nakrajane.
- Platky masa trochu rozklepem a posolim. Na kazdy platok masa polozim jeden kus syra a masla.
- Platky masa prehnem na polovicu. Poklepem dookola tlcikom na maso aby sa spojili okraje.
- Obalim v muke, rozslahanom vajicku a struhanke.
- Vyprazam na miernom oleji asi desat minut.
- Vyprazene ulozim na papierovy obrusok.
- Ked prekrojim, z vyprazenych kapsi vyteka maslo a rozpusteny syr.