Bravčové involtini s rajčinami a fetou (fotorecept)

Autor receptu: uschi

Sú to malinké roládky, do ktorých sa dávajú rôzne plnky, ja mám osvedčenú z fety a rajčín a zabalia sa do slaniny alebo šunky. Veľmi chutné!! Robila som aj z kuracieho mäsa a tiež boli fajne. Odporúčam!

2
porcie
10 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bravčové mäso naklepeme na veľmi tenké plátky. Osolíme a okoreníme.
  2. Z rajčín vyberieme semienka a nakrájame ich na malé kocky. Pridáme k nim prelisované strúčiky cesnaku /podľa chuti/, rozmrvenú alebo nakrájanú fetu, nasekanú petržlenovú vňať a pokvapkáme olivovým olejom. Podľa chuti okoreníme čiernym korením.
  3. Na plátky lyžicou naložíme plnku.
  4. Mäso zavinieme a obalíme slaninou. Asi 3 plátky na jednu roládku by mali stačiť. Ak treba, slaninu prichytíme špáradlami.
  5. Involtini opražíme zo všetkých strán /keď mäso drží tvar, špáradlá vyberieme/, podlejeme trochou vývaru a udusíme. Podávame so zemiakmi, zeleninou, ak nám plnka zostane, môžeme ju dať na tanier. Výborné!