Bravčová roláda

Bravčová roláda plnená praženicou so zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Uvariť niečo dobré na obed a prekvapiť nie je jednoduché. Dnes som si to trochu odľahčila.

15-20 minút
príprava
60 minút
na 190-200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäso umyjeme osušíme a nachystáme praženicu na prípravu bravčovej rolády. Do praženice pridáme zeleninu.
  2. Mäso narežeme na plát, ktorý vyklepeme na tenší pomocou mikrotenoveho vrecka, aby sme si nenarobili neporiadok. Mäso okoreníme, osolíme.
  3. Pripravíme si špáradlá. Plnku rozotrieme na celý plát mäsa.
  4. Pomocou špáradiel mäso zrolujeme, spevnime, vložíme do zapekacej misy.
  5. K mäsu pridáme 2-3 dcl vývaru alebo teplú vodu, trocha soli a zakryjeme alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190-200 stupňov 50 minút. Pred dokončením odstránime alobal a pečieme 10 minút. Hotovu roládu nakrájame na plátky, podávame zo zemiakmi, ryžou. Podľa seba, dobrú chuť.