Bravčová roláda
Bravčová roláda plnená praženicou so zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Uvariť niečo dobré na obed a prekvapiť nie je jednoduché. Dnes som si to trochu odľahčila.
15-20 minút príprava |
60 minút na 190-200 °C |
Postup
- Mäso umyjeme osušíme a nachystáme praženicu na prípravu bravčovej rolády. Do praženice pridáme zeleninu.
- Mäso narežeme na plát, ktorý vyklepeme na tenší pomocou mikrotenoveho vrecka, aby sme si nenarobili neporiadok. Mäso okoreníme, osolíme.
- Pripravíme si špáradlá. Plnku rozotrieme na celý plát mäsa.
- Pomocou špáradiel mäso zrolujeme, spevnime, vložíme do zapekacej misy.
- K mäsu pridáme 2-3 dcl vývaru alebo teplú vodu, trocha soli a zakryjeme alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190-200 stupňov 50 minút. Pred dokončením odstránime alobal a pečieme 10 minút. Hotovu roládu nakrájame na plátky, podávame zo zemiakmi, ryžou. Podľa seba, dobrú chuť.