« Naspäť na tento recept

Bravčová roláda plnená praženicou so zeleninou (fotorecept) verzia na vytlačenie

Uvariť niečo dobré na obed a prekvapiť nie je jednoduché. Dnes som si to trochu odľahčila.

Autor receptu: olinecka

Postup receptu

Mäso umyjeme osušíme a nachystáme praženicu na prípravu bravčovej rolády. Do praženice pridáme zeleninu.
Bravčová roláda plnená praženicou so zeleninou (fotorecept) - obrázok 1

Mäso narežeme na plát, ktorý vyklepeme na tenší pomocou mikrotenoveho vrecka, aby sme si nenarobili neporiadok. Mäso okoreníme, osolíme.
Bravčová roláda plnená praženicou so zeleninou (fotorecept) - obrázok 2

Pripravíme si špáradlá. Plnku rozotrieme na celý plát mäsa.
Bravčová roláda plnená praženicou so zeleninou (fotorecept) - obrázok 3

Pomocou špáradiel mäso zrolujeme, spevnime, vložíme do zapekacej misy.
Bravčová roláda plnená praženicou so zeleninou (fotorecept) - obrázok 4

K mäsu pridáme 2-3 dcl vývaru alebo teplú vodu, trocha soli a zakryjeme alobalom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190-200 stupňov 50 minút. Pred dokončením odstránime alobal a pečieme 10 minút. Hotovu roládu nakrájame na plátky, podávame zo zemiakmi, ryžou. Podľa seba, dobrú chuť.

Suroviny




15-20
minút
príprava
60
minút
na 190-200 °C




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist